Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči na Moravě měli plné ruce práce, hořely dva rodinné domky. Dva lidé jsou ve vážném stavu

Hasiči, ilustrační fotografie
Hasiči, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kroměříž - Při požáru v Mrlínku na Kroměřížsku byl dnes dopoledne vážně zraněn muž. Hasiči ho nalezli ležícího v místnosti rodinného domu. Obdobná nehoda se stala také na Bruntálsku.

Muž v Mrlínku utrpěl rozsáhlé popáleniny a byl intoxikován zplodinami hoření, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Požár byl hlášen krátce po 11:00. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Hasiči vnikli vybaveni dýchací technikou do místnosti, muže naložili na nosítka a poskytli mu první pomoc. Vrtulník poté zraněného přepravil do ostravské nemocnice.

"V nemocnici skončila také dvaasedmdesátiletá žena, která se nadýchala kouře a zplodin. Byla převezena do nemocnice v Kroměříži," řekla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Požár hasiči záhy zlikvidovali, takže se nerozšířil na další části domu. Podle Netopila plameny způsobily škodu předběžně odhadnutou na 200.000 korun.

Při požáru domu v obci Horní Životice na Bruntálsku se v pátek večer vážně zranil starší muž. Utrpěl popáleniny. Požár způsobil škodu 800 tisíc korun. Příčinou byla patrně nedbalost při topení tuhými palivy.

Oheň zasáhl sedlovou střechu domu pokrytou eternitem. "Hasiči dostali oheň pod kontrolu za hodinu a půl, stejnou dobu jim zabralo i dohašování s rozebíráním střešní konstrukce a vynesením čtyř desetikilogramových tlakových lahví s propan-butanem," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Témata:  hasiči požáry

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy