Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec: Neprali jsme špinavé prádlo, nestínali hlavy, ani jsme nevolali po ničím odvolání

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V Praze dnes zasedalo širší vedení ČSSD. Do debaty se zapojilo 30 politiků, atmosféra prý nebyla nijak vyhrocená. Premiér Bohuslav Sobotka poznamenal, že si každý uvědomoval, jak velkou odpovědnost sociální demokracie má.

První místopředseda Milan Chovanec řekl, že ústřední výkonný výbor jednal především o programu a směřování strany, minulost se podle něj řešila jen okrajově. "Myslím, že jsme ani neprali špinavé prádlo, ani nestínali hlavy, ani jsme nevolali po ničím odvolání. Hledali jsme věcná východiska pro politiku sociální demokracie," řekl. Jednání výboru bylo podle něho klidné.

Debata podle Sobotky směřovala k tomu, aby strana vyhrála volby do Poslanecké sněmovny. K programu, který by sociální demokraté měli prosazovat, Sobotka řekl, že si ČSSD nepřeje, aby Česká republika byla levnou dílnou Evropy.

Výbor dnes schválil program březnového sjezdu strany, který se uskuteční v Brně. První den se bude volit nové vedení, druhý den bude schvalován dlouhodobý program ČSSD.

Výbor neřešil otázku volebního manažera, zabývat by se jí mělo předsednictvo po Novém roce. V minulosti se objevily informace, že by jím měl být státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Sobotka počítá s tím, že Prouza pomůže ČSSD v předvolebním období.

Místopředseda Martin Starec výboru předložil rozpočet strany na rok 2017. "Je to rozpočet vyrovnaný. Počítáme s příjmy a výdaji 237 milionů korun," řekl. Za hlavní prioritu označil zajištění voleb do Sněmovny.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Bohuslav Sobotka Milan Chovanec

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy