Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spadla klec: Policie dopadla recidivistu, v sobotu vyhrožoval odpálením bomby

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie v noci na dnešek v ulici Na Příkopě v centru metropole zadržela muže (39), který je podezřelý ze sedmi sobotních výhrůžek bombou v Praze. Podle záznamů jde o recidivistu, při zadržení byl pod vlivem alkoholu.

Muž výhrůžky volal na tísňovou telefonní linku 158. "Policisté k těmto výhrůžkám museli přijmout adekvátní opatření a provést prohlídky těchto objektů. Například hlavní nádraží museli celé evakuovat, nechat omezit železniční dopravu i metro. Celá tato událost znepříjemnila život několika tisícům cestujících," uvedl mluvčí pražské police Jan Daněk.

"Úkony trestního řízení s ním budou kriminalisté provádět až během dnešního dne po jeho vystřízlivění. Po zadržení totiž nadýchal více než dvě promile alkoholu," podotkl mluvčí.

Muž byl v minulosti třináctkrát soudně trestaný. V listopadu roku 2014 během jednoho dne třikrát oznámil uložení bomby na Letišti Václava Havla Praha. Požadoval hodinky za 20 tisíc korun a hrozil, že jinak bombu odpálí.

Témata:  krimi bomby Praha

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy