Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka se pustil do Zemana: Ve Sněmovně byl nekritický vůči Babišovi

Prezident Zeman v Poslanecké sněmovně (2.9.2014)
Prezident Zeman v Poslanecké sněmovně (2.9.2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) byl prezident Miloš Zeman ve svém projevu k rozpočtu ve Sněmovně nekritický vůči ministru financí Andreji Babišovi (ANO).

Nobelovu cenu, o které se Zeman v v bonmotu v souvislosti s Babišem v projevu zmínil, si podle Sobotky zaslouží úředníci a ministři za vyčerpání peněz z evropských dotací.

"Ten projev prezidenta Zemana v Poslanecké sněmovně byl nekritický vůči Andreji Babišovi, protože když už mluvíme o nějakých Nobelových cenách, tak by je měli dostat ti ministři a státní úředníci, kteří se zasloužili o to, že jsme dočerpali evropské fondy," řekl premiér v Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Je podle něj jejich zásluha, že letos Česká republika získala tolik peněz z evropského rozpočtu, že by měl státní rozpočet skončit v přebytku.

Sobotka se s Babišem setká v úterý v rámci svých bilančních schůzek s členy své vlády. Potvrdil svá slova ze sobotního zasedání širšího vedení sociální demokracie, kde předsedu hnutí ANO označil za "neférového hráče", který zneužívá moc a média.  Premiér zopakoval, že největší potíže na ministerstvech řízených hnutím ANO vidí u ministra dopravy Dana Ťoka.

Témata:  Miloš Zeman Bohuslav Sobotka Andrej Babiš

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy