Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž svázal těhotnou ženu, pak jí hodiny dusil. Hrozí mu výjimečný trest

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Pavel Radziszewski přiznal, že loni v dubnu v Kalech na Brněnsku svázal těhotnou partnerku a ucpal jí ústa, což po několika hodinách vedlo k její smrti. Kauzu dnes otevřel Krajský soud v Brně. Muži hrozí až výjimečný trest.

Žena podle obžalovaného zprvu se svázáním souhlasila. "Je to neobvyklé, ale u nás to bylo normální," řekl obžalovaný, který hovořil o takzvané italské domácnosti. Připustil, že užíval pervitin. V osudný den se s partnerkou dlouho hádali, údajně kvůli nevěře.

Podle státního zástupce Radziszewski ženu svázal a opakovaně jí tři hodiny dusil rukama, lůžkovinami, poté i potravinářskou fólií. Mrtvou ji nechal na posteli, její smrt sám oznámil policii za několik dní.

Obžalovaný dnes popsal, že svazování bylo postupné, žena se po nějaké době snažila vymanit, tak ji spoutal pevněji, nakonec ucpal i ústa a odešel. Když se vrátil, už podle něj nejevila známky života.

Radziszewski dnes ale u soudu popřel obvinění, že loni v létě nastříkal ženě do obličeje kyselinu mravenčí, což mu taktéž vyčítá obžaloba jakožto pokus o těžké ublížení na zdraví.

Témata:  vražda krimi

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy