Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rath má trumf v kapse. Práskne jak funguje financování ČSSD?

Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – S blížícím se koncem roku různé organizace, magazíny či skupiny vyhlašují osobnosti roku. Jednu takovou vybral také americký novinář a komentátor Erik Best. Podle něj si tento titul zcela jistě zaslouží David Rath.

„Někdy je lepší někoho za něco ocenit – či pokárat – ještě dříve, než situace nastane. Proto je bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD David Rath naší osobností roku. V jedné z největších českých korupčních kauz, známé jako „sedmička v krabici od vína", sice ještě očištěn nebyl, jen si na to ale počkejte," píše ve svém pravidelném zpravodaji FS Final Word.

Novinář připomíná, že byl Rath původně odsouzen na 8,5 roku ve vězení. „Obrat ale nastal v okamžiku, kdy se Radek Pokorný sešel s Jaroslavem Burešem. Krátce nato Burešův Vrchní soud v Praze verdikt v Rathově kauze zrušil a případ vrátil krajskému soudu. Právní klička, která k tomu vedla, evidentně spočívala ve vymyšleném problému s místní příslušností," shrnuje dění v případu Best.

„Jakým způsobem toho Rath, jehož byla předtím jeho vlastní strana ochotná nechat shnít ve vězení, dosáhl? A proč to z něj dělá osobnost roku? Zainteresování lidé říkají, že Rath vyhrožoval, že napráská, jak skutečně funguje financování ČSSD. Pro ty, kteří tomu věnují pozornost, mezitím Rath odhaluje, jak skutečně funguje česká justice," udeřil novinář.

Témata:  Erik Best David Rath 1

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy