reklama

Zažila, co žádná matka nikdy zažít nechce. Zjistila totiž, že si její jedenáctiletá dcera píše s neznámým mužem, který od ní chtěl poslat nahé fotografie a dokonce už plánoval i schůzku. A dívek, s nimiž si psal, bylo podle policie víc.

„Já můžu být jako rodič ráda, že jsem na to přišla tak rychle. Hned z té první zprávy šlo vidět, že je to dospělý člověk, který chce dítě nalákat na nějaký hrátky, popřípadě nějaký fotečky," řekla v prosinci 2015 televizi Prima paní Lenka, matka 11leté dívky.

„Skutečně jí psal něco ve smyslu, princezno, seš krásná a moc se mi líbíš a tady tohle to, takže vlastně naštěstí mám s dcerou takový vztah, že mi hned vše hlásí," řekla tehdy paní Andrea, matka 10leté dívky.

Za vším podle obžaloby stojí 40ti letý muž z Karlovarska, který ve středu stanul u brněnského Městského soudu. Měl psát hned několika dívkám, kterým ještě rozhodně nebylo 15 let, nechutné návrhy a požadoval po nich, aby mu poslaly nahé fotografie. S některými se prý chtěl dokonce i vidět.

Obžalovaný muž se dnes u soudu ke všemu přiznal. S dívkami si prý jen chtěl psát, žádné nechtěl ublížit. Na vše prý přitom přišli jeho rodiče, když viděli reportáž televize Prima. A prý se hodně zlobili.

„Do té doby než to skončí, tak se k tomu nebudeme vyjadřovat, až po skončení celé věci," řekla televizi Prima Hana Havelková, advokátka obžalovaného.

„Přitěžující okolnosti je počet těch poškozených a délka toho páchání trestné činnosti, polehčují je asi ten jeho psychický stav, je na něho posudek, že je zbaven způsobilosti k sociálním úkonům a má sníženu příčetnost," řekl televizi Prima Michal Píš, státní zástupce.

Muži, který tak nejspíš není úplně psychicky v pořádku a bude se muset léčit, hrozí ale v krajním případě až 5 let vězení.