Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střední Čechy zasáhla ledovka. Řidiči, nevyjíždějte, varuje policie

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Středočeská policie a silničáři radí řidičům, aby dnes nevyjížděli. Pokud to není bezpodmínečně nutné, měli by se vyhnout silné ledovce.

Pokud řidiči musí vyjet, mají dbát zvýšené opatrnosti. Pro celou zemi je v platnosti výstraha před ledovkou, v kraji navíc začalo po poledni pršet a sněžit. ČTK to řekla mluvčí policie Markéta Johnová a dispečer krajských silničářů.

"Žádáme řidiče, aby kvůli ledovce vůbec nevyjížděli. Pokud je to bezpodmínečně nutné, musí dbát maximální opatrnosti, silnice v regionu jsou opravdu celé pokryté ledem," řekla ČTK dnes ráno Johnová.

Tato výstraha platí až do pondělního rána, připojují se k ní i krajští silničáři. "Připojujeme se k výstraze policie a apelujeme na řidiče, aby nevyjížděli," řekl ČTK dispečer silničářů. Doplnil, že v případě problémů mohou řidiči kdykoliv volat na telefonní čísla jednotlivých oblastí a problém nahlásit.

"V tuto chvíli máme na silnicích aktivně 38 sypačů," dodal dispečer. Podle něj ale odpoledne vyjedou další, které se budou starat o preventivní posyp. "Byli povoláni další lidé na pracovní pohotovost, všichni, kdo mají ruce a nohy, budou venku." dodal dispečer.

Témata:  dopravní nehody nehody aut řidiči

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy