Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ke stávce České pošty se připojí i čtyři velké třídírny

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - K dnešní výstražné stávce na České poště se vedle pracovníků sběrných přepravních uzlů (SPÚ) v pražských Malešicích připojí také třídírny v Ústí nad Labem, Brně a Olomouci. Odboráři ze tří organizací požadují po vedení zvýšení mezd o 2500 Kč měsíčně.

Pardubický uzel pouze symbolicky vyjádří stávkujícím podporu a další tři provozy se podle informací ČTK nepřipojí.

"V 17 hodin zaměstnanci zastaví na dvě hodiny práci a vyjdou před budovu," uvedl předseda stávkového koordinačního výboru Evžen Dvorský.

Pokud nedostanou odbory odpovídající nabídku ohledně mezd zaměstnanců, chtějí v protestu pokračovat ve čtvrtek, kdy by měli celý den protestovat formou rotující stávky, při které postupně na určitou dobu přestanou pracovat jednotlivá pracoviště.

Podle organizátorů se má k protestu připojit až 6000 zaměstnanců, tedy pětina jejich celkového počtu. Stávkující Odborové hnutí zaměstnanců České pošty, SOS-21 a Nezávislý odborový sněm České pošty mají podle Dvorského nyní více členů než největší odborový svaz Podnikový koordinační odborový výbor České pošty.

Témata:  Česká pošta stávka

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:55

Lavrov se rázně obořil na Izrael. Obhajuje požadavky Íránu

Rusko dalo Izraeli jasně najevo, že Írán "nechce eskalaci" napětí v regionu Blízkého východu. Uvedl to v pátek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na noční útoky v Íránu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy