Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi jsou stále více spokojení se svým životem, ukázal průzkum

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Praha - V rámci listopadového šetření Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) položilo všem respondentům otázku: „Jak jste celkově spokojen se svým životem? Jste velmi spokojen, spíše spokojen, ani spokojen, ani nespokojen, spíše nespokojen, velmi nespokojen?“

V listopadu vyjádřily spokojenost se životem téměř dvě třetiny obyvatel země, nespokojených bylo 13 procent.

Spíše spokojeno bylo z účastníků průzkumu 52 procent, velmi spokojeno 13 procent. Pouze dva lidé ze sta se cítí se životem velice nespokojeni.

Výsledky se statisticky významně nezměnily ve srovnání s říjnem ani se situací před rokem, uvedlo CVVM. "Pakliže se podíváme na výsledky optikou klouzavého průměru, vidíme, že od května 2013 dlouhodobě roste podíl spokojených lidí," dodali autoři průzkumu na soc.cas.cz.

Před polovinou roku 2013 bylo se životem v Česku spokojeno 58 procent lidí, nespokojenost tehdy vyjádřilo 16 procent dotázaných.

Vyšší spokojenost se životem častěji vyjadřují lidé s vysokoškolským vzděláním, s dobrou životní úrovní, svobodní, příznivci pravice, voliči ANO a ODS, lidé mladší 44 let či dotazovaní žijící v Praze.

Témata:  průzkumy Češi

Související

Aktuálně se děje

20. září 2024 15:11

Hvězdný týden: Ryan Reynolds září v New Yorku, Heidi Klum a Vergara na červeném koberci a mnoho dalších

Usměvavý Ryan Reynolds okouzlil New York, zatímco Heidi Klum zazářila na červeném koberci! Celebrity mají za sebou další pracovní povinnosti. 

Zdroj: Adam Skála

Další zprávy