Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nebezpečné rozinky: Inspekce nařídila společnosti Penny zákaz prodeje

Penny Market
Penny Market
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala společnosti Penny Market prodávat rozinky značky ENSA v balení 500 g, označených datem minimální trvanlivosti do 31. 7. 2017, šarže: E03160323C. Byl v nich více než třikrát překročený limit ochratoxinu.

Ochratoxin A je látka produkovaná plísněmi, která má v případě konzumace nežádoucí dopad na lidské zdraví.

Výrobcem potraviny byla slovenská společnost Encinger SK, spol. s.r.o., Jadranská 13, Bratislava. Kontrolované osobě bylo uloženo opatření k okamžitému stažení uvedené šarže ze všech svých provozoven a bude s ní zahájeno správní řízení o uložení sankce, informuje szpi.gov.cz.

V zájmu ochrany spotřebitelů bylo dále kontrolované osobě nařízeno provést laboratorní analýzu u třech dalších šarží uvedené potraviny a to na vlastní náklady.

Inspekce se v předvánočním čase věnuje intenzivněji kontrolám sortimentu sušeného a kandovaného ovoce, které se přidává do cukroví či vánočního pečiva a dezertů.

Témata:  Penny Market SZPI potraviny

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy