Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zrušení EET? Do senátu dorazila rozhořčená petice s více jak desetitisícem podpisů

Senát Parlamentu ČR
Senát Parlamentu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha - Kvůli petici, kterou podepsalo přes 11.500 lidí, se bude muset Senát opět zabývat požadavkem na zrušení elektronické evidence tržeb (EET). Jejím iniciátorem je majitel Bezejmenné čajovny v Šáhlavicích na Plzeňsku Ivo Hucl.

Petici horní komora obdržela ve stejný den, kdy zamítla novelu pravicových senátorů o zrušení EET.

Peticí se bude ve veřejném projednávání zabývat rovněž sněmovní petiční výbor. Sněmovna jako celek má navíc v lednu projednávat návrh na úpravy EET, o jejíž zrušení i v dolní komoře usilují ODS a TOP 09.

Podle Hucla je evidence tržeb destruktivní a diskriminační a hrubě zasahuje do občanských práv a svobod drobných podnikatelů a živnostníků.

"Tato mocenská intervence jednoznačně přináší ztrátu motivace podnikat, a to především v oblastech, kde jsou podmínky k podnikání nejobtížnější, a pokřivuje mezilidské vztahy, neboť šíří nedůvěru a třídní nenávist," tvrdí Hucl v petici.

Jediným výsledkem zavedení EET bude podle něj nárůst byrokracie, prostoru pro korupci a podvody a nakonec povede jen ke zvýšení cen pro konečné spotřebitele.

Témata:  elektronická evidence tržeb Senát Parlamentu České republiky petice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy