Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman v projevu ocenil i Sobotkovu vládu

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je rád, že prezident Miloš Zeman v dnešním vánočním poselství ocenil výsledky vlády. Předsedu Sněmovny Jana Hamáčka (ČSSD) poselství nepřekvapilo.

Prezident dnes ocenil to, že stav ekonomiky se promítá i do životní úrovně prostřednictvím růstu průměrné mzdy, valorizace důchodů a nízké nezaměstnanosti.

"Už minulý rok jsem vám říkal, že skončila blbá nálada, a události posledního roku to potvrzují. Jaké mám pro to důvody: za prvé, poměrně dobře šlape naše ekonomika, i když hospodářský růst se proti minulému roku poněkud zpomalil. Ale k čemu by nám byl hospodářský růst, kdyby se nepromítal do růstu životní úrovně. A proto jsem velice rád, že v tomto roce vzrostla průměrná mzda o více než tisíc korun měsíčně. A to se samozřejmě promítne i do valorizace starobních důvodů, která minule byla ubohou částkou 45 korun, a teď by měla dosáhnout minimálně 300 korun," řekl Zeman v poselství.

A dodal: "Velmi dobrou zprávou je i to, že máme nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii. Nu a chtěl bych dodat, že také je zde nejnižší podíl relativní, zdůrazňuji relativní chudoby v Evropské unii."

"I nejnižší nezaměstnanost, kterou máme v rámci Evropské unie. Mým cílem je, aby tento pozitivní vývoj naší ekonomiky pokračoval i v roce 2017 a projevil se co nejvíc v růstu životní úrovně lidí," reagoval Sobotka.

"Jednalo se o dlouhodobě známé názory Miloše Zemana v kondenzované formě," napsal na twitteru Hamáček. Europoslanec Jiří Pospíšil (za TOP 09) v projevu postrádal vyjádření k hodnotám a směřování ČR. "Prezident nabídl jen lehce komentovaný přehled zpráv za rok 2016, podporu ruské propagandy a Číny," napsal Pospíšil.

Témata:  Miloš Zeman Vánoční poselství prezidenta ČR Bohuslav Sobotka Jan Hamáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy