Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podvodník okrádal přítelkyni a její babičku o desítky tisíc korun

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: GOPAS

Olomouc - 25letý muž z Olomouce podle policie připravil svou přítelkyni a její babičku o několik desítek tisíc korun, peníze pak utratil například za internetové sázení. Hrozí mu až osm let vězení.

Obviněný muž na internetových stránkách společností poskytujících online půjčky jménem své tehdejší přítelkyně či jménem své matky ve 25 případech požádal o půjčku. Obě ženy o tom neměly tušení.

"Zneužíval znalosti a přístupu k osobním údajům obou žen a jejich dokladům. Současně zneužil možnosti přístupu k bankovním účtům své přítelkyně, její platební kartě a také mobilnímu telefonu," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

S některými podvodnými žádostmi o půjčku obviněný muž uspěl a peníze byly vyplaceny. "Poškozeným společnostem tak vznikla škoda bezmála 50.000 korun," řekla Šafářová.

Mladý muž navíc několikrát pomocí SMS zpráv či vzkazů poslaných z emailové schránky přítelkyně kontaktoval její babičku. "Pod záminkou různých finančních obtíží jménem přítelkyně lákal ze seniorky finanční prostředky, které nechal zasílat na účet přítelkyně, z něhož je pak převedl jinam. Celkem tak od seniorky vylákal přes 30.000 korun," dodala mluvčí.

Mladík utratil také zhruba 23.000 korun, které měla jeho přítelkyně uložené na svém bankovním účtu.

Témata:  krimi podvod PC

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy