Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha kvůli novoročním oslavám posiluje bezpečnost. Do akce vyrazí policisté, pyrotechnici a čluny

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Praha v nadcházejících dnech posílí bezpečnost po celém městě. Stovky policistů, včetně pyrotechniků se psy a hlídek na člunech, budou střežit Prahu během oslav Silvestra a Nového roku.

Zesílený dohled policie ve spolupráci se strážníky a pražským Dopravním podnikem naváže na opatření po teroristickém útoku v Berlíně. Informace o konkrétním hrozícím nebezpečí ale policisté nemají. Na policejním webu to dnes oznámila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. V pohotovosti budou během oslav také hasiči a záchranáři.

"V souvislosti se silvestrovskými a novoročními oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s dalšími partnery, například městskou policií a dopravním podnikem, příslušná bezpečnostní opatření navazující na ta dosavadní zvýšená," oznámila Zoulová.

Policie posílila dohled hlavně na vánočních trzích, v nákupních centrech či MHD po útoku v Berlíně, kde 19. prosince najel kamionem do lidí na vánočním trhu Tunisan Anis Amri, a zabil tak 12 lidí.

"Pražané i ostatní návštěvníci metropole budou i nadále na frekventovaných místech a v důležitých dopravních uzlech potkávat policisty s dlouhými střelnými zbraněmi," doplnila mluvčí policie. Opatření jsou podle ní pouze preventivní. "Policie v současné době nedisponuje žádnými informacemi o konkrétním bezpečnostním riziku," sdělila.

Během oslav budou nasazeny stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní i kriminální služby. Kromě dohledu nad bezpečností lidí nebo plynulostí dopravy se budou - jako během celého adventu - zaměřovat i na majetkovou trestnou činnost, zejména kapesní krádeže.

Témata:  Policie ČR Silvestr Praha

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy