Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Had v koupelně, žena zamknutá před kočkou. Přehled kuriózních případů českých hasičů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští hasiči a strážníci letos kromě běžných zásahů pomáhali lidem i v neobvyklých a mnohdy kuriózních situacích. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytl mluvčí městské policie Jan Čihák a mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Úctyhodný výkon předvedli záchranáři v Holešovicích, kam byli přivoláni k muži, který visel z okna ve čtvrtém patře. Do zásahu hasičů, kteří k němu slanili ze střechy, visícího nešťastníka drželi za opasek u kalhot. Visícího našli policisté i mladíka, který se zřejmě pod vlivem drog zaklínil ve zdi náplavky nedaleko ulice Dukelských hrdinů. Nahý muž byl zachycený za hlavu ve zdi, špičky nohou měl ve Vltavě. Pomocí lezecké techniky pomáhali v únoru profesionální lezci odvážlivci, který slezl na pilíř Palackého mostu. Zpět se ale už dostat nedokázal. Hasiči jej nezraněného dopravili k břehu na nafukovacím člunu.

V listopadu hasiči zachraňovali vyděšenou osmdesátiletou ženu, která se před vlastní kočkou zavřela na balkoně. Pro pokousanou ženu vylezli po žebříku. Agresivního kocoura odvezla odchytová služba. Šokovaná seniorka skončila v péči lékařů.

Červeného půlmetrového hada chytali hasiči v koupelně v Praze 11, kde ho našla žena po návratu z dovolené. Užovku obojkovou, která zřejmě hledala úkryt před zimou a vlhkem, zase vyndávali z trafostanice v Praze 4.

Doslova po hlavě do kanálu se vydal jeden z hasičů, který zachraňoval kachňátka uvízlá v kanálu v Sokolské ulici. Bez újmy na zdraví zvířete a bez nehody se obešel i odchyt koně, který pobíhal v Řeporyjích.

Na začátku roku vyprošťovali hasiči v Třebonicích dítě z dřevěného domku, v němž si zaklínilo hlavičku. Museli použít pilku.

Témata:  hasiči Policie ČR Praha

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.