reklama

Řešili partnerské hádky, ke kterým byli přivoláni, či chování opilých lidí, vyplývá z webů složek integrovaného záchranného systému. Hasiči museli vyjet k požáru střechy domu, nikdo se nezranil.

Tradičně náročnější noc měli hasiči, kteří častěji vyjížděli k ohni v odpadkových koších či v kontejnerech na odpadky. K větším zásahům patřil požár střechy domu v Sobůlkách na Kyjovsku. "Hasiči z domu vynesli propanbutanovou lahev a vyvedli i dva psy," uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský. Při požáru se nikdo nezranil. Vyšetřovatel škodu předběžně vyčíslil na 500.000 korun, příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Záchranáři měli v noci celkem 131 výjezdů, což je podle statistiky za posledních pět let nejméně. V souvislosti s neopatrným zacházením se zábavní pyrotechnikou vyjížděli během hodiny kolem půlnoci k osmi případům. "Většinou šlo o lehká zranění v oblasti očí nebo poranění horních končetin," uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Podle strážníků, kteří se pohybovali v ulicích a dohlíželi na veřejný pořádek, byla noc téměř bezproblémová. Na náměstí Svobody přišly podle odhadu Městské policie Brno slavit dvě stovky lidí, zhruba stejné množství se jich sešlo v Denisových sadech.