Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Občan vzkazuje Babišovi: Kvůli EET se nestihnu pořádně opít. Přišla reakce

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš čas od času na svém facebookovém profilu zveřejňuje zprávy či dotazy, které mu posílají občané. Jeden z nich se týká elektronické evidence tržeb a toho, jak vše zpomaluje. Nestěžuje si však hospodský, jak by se dalo čekat, ale host.

„'Chcu si dát svejch dvanáct piv na lístek a jít dom,' napsal mi Luboš Krňávek a vyjádřil svou hlubokou obavu z vydávání účtenek: 'Nestihnu se ani pořádně opít, protože než to tam pingl nacvaká tak začnu střízlivět',” tlumočí Babiš zprávu, kterou od jednoho z občanů obdržel.

A hned mu na ni také odpověděl. „Luboši, Luboši, v novinách nedávno dávali statistiku, že člověk v hospodě vypije průměrně 2 piva za hodinu. Teda ve městě, na vesnici o něco víc. Fakt bych rád věděl, kolik dáte vy. A já se s váma vsadím, že až se váš hospodský s kasou zacvičí, bude to frčet tak rychle, že byste nestíhal ani panáky, natož pivo. Tak na zdraví,” vzkazuje pivařovi ministr.

Šéf státní kasy si také pochcaluje, jak dobře se Česku daří. „Naše země má velice dobře našlápnuto. Jednak máme u nás doma tradici silného průmyslu a chytrých lidí a zároveň máme za sebou jeden z nejlepších hospodářských roků naší země. Máme nejlepší rozpočet, který je přebytkový, poprvé od roku 1994, ke konci roku snížíme zadlužení naší země oproti nástupu této vlády minimálně o 40 miliard korun, jsme sedmá nejméně zadlužená země v rámci EU a zadlužení budeme dále snižovat,” libuje si.

„Prostě máme fakt našlápnuto na úspěšnou éru a doufám, že v příštím roce všech těchto faktorů využijeme. Nemá smysl si stěžovat, že něco nejde. Když chcete žít v lepším světě, tak pro to sám musíte něco udělat. Já jsem šel třeba do politiky, což bylo asi jedno z nejtěžších rozhodnutí v mém životě. Vlastně není dne, kdy bych toho nelitoval, ale pak je konec roku a zjistíte, že se mi podařilo uhájit přebytek rozpočtu proti plýtvání koaličních partnerů, a vidím, že ta moje mise prostě má smysl,” tvrdí Babiš.

Témata:  Andrej Babiš elektronická evidence tržeb restaurace

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy