reklama

Robejšek tvrdí, že pravolevé dělení už dávno nefunguje. "Klasické ideologie dohospodařily. Ti, kteří teď vítězí, nebo kteří se pohybují směrem nahoru, jsou ti, kteří reagují na to, co se děje ve společnosti, na rozdíl od těch etablovaných stran, které prohrávají právě proto, že nereagovali dlouhá léta na to, co se děje ve společnosti,“ uvedl v pořadu Události, komentáře Robejšek.

Politolog loni oznámil vznik vlastní politické strany, konzervativních Realistů. Rozhodl se tak učinit proto, že zavedené strany podle něj končí a pokoušet se je nějakým způsobem revitalizovat je prý nesmyslné.

"Pravolevá osa přestává fungovat. Já se tak vůbec neřadím. Můj program je jiný, můj program využívá zvláštní symbolické moci českého prezidenta. Myslím si, že je nevyužívána, že nás naši poslední prezidenti neinspirují k tomu, abychom byli sebevědomými,“ reagoval kandidát na prezidenta Michal Horáček.

"Budeme-li sebevědomí, budeme silní a nebudeme dále na chudinské periferii Evropské unie, kam jsme se bohužel dostali a díky své nesebedůvěře tam setrváváme a nevidím zatím žádný impuls, jak bychom se z toho vymanili,“ dodal.