Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf realistů Robejšek kandiduje v Praze z poslední příčky. Strana představila volební lídry

Petr Robejšek (Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons)
Petr Robejšek (Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Realisté dnes ve Sněmovně představili některé lídry pro podzimní volby do Sněmovny. Politolog Petr Robejšek bude až na poslední příčce pražské kandidátky. Jedničkou je tajemník strany Michal Moroz, bývalý poradce někdejší vládní strany Věcí veřejných.

Uskupení vzniklo loni na podzim a finančně ho podporuje ze soukromých zdrojů Marek Dospiva, spolumajitel skupiny Penta.

"Jako zakladatel Realistů a hlavní autor programu cítím osobní odpovědnost za náš výsledek," vysvětlil Robejšek, proč se rozhodl kandidovat, i když mu podle jeho slov nejde o funkci. Míní, že symbolická kandidatura mu umožní podpořit stranu ve volbách.

V Jihočeském kraji Realisty povede prezident Unie zaměstnavatelských svazů a Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký, v Plzeňském kraji výkonná ředitelka Asociace nemocnic ČR Jaroslava Kunová, v Ústeckém kraji prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek.

Na Vysočině povede do voleb stranu poslanec Martin Lank, ve Středočeském kraji podnikatel Antonín Fryč, v Moravskoslezském kraji proděkan tamní univerzity Alexander Király, v Královéhradeckém ředitelka domu pro seniory Daniela Lusková a v Jihomoravském kraji odborník na informační technologie Filip Kadeřábek.

Realisté v programu kladou důraz na národní zájmy. Chtějí nadřadit českou ústavu mezinárodním smlouvám a chtějí zakázat nelegální migraci do země.

Témata:  Petr Robejšek Realisté Praha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy