Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za migrační krizi nemůže IS, tvrdí Klaus. Prstem ukázal na jiného viníka

Václav Klaus
Václav Klaus
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Exprezident Václav Klause v dnešním diskuzním pořadu Partie na televizi Prima řekl, že masovou migraci do Evropy nezpůsobily konflikt na Blízkém východě a násilí páchané Islámským státem (IS), ale může za ni politika evropských elit. Pokud jde o EU, Klaus nevěří, že by se rozpadla.

"Je potřeba jasně přiznat, a bohužel naše vláda to pořád nedělá, že masová migrace do Evropy je důsledkem nikoli IS, nikoli chaosu na Blízkém východě a v severní Evropě, ale je důsledkem politiky evropských elit a pseudoelit," řekl Klaus. Prohlásil také, že politika Spojených států a části EU přispěla k rozvrácení tohoto regionu.

"Migrace je zdrojem teroristických útoků zde v Evropě, to je věc pro mě jasná. Jestli Evropa konečně nezmoudří a neudělá nějakou změnu, tak to s námi dopadne špatně," uvedl dále bývalý prezident.

V celé EU vidí nespokojenost se současnou podobou evropské integrace. Projevilo se to podle něj loňským rozhodnutím Británie unii opustit.

Opakování brexitu v jiné evropské zemi ale neočekává, i proto, že vztah Británie k EU byl vždy jiný než u ostatních států. Nemyslí si proto, že by se unie v blízké budoucnosti rozpadla.

Témata:  Václav Klaus EU uprchlíci

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy