Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S úklidem sněhu v Jablonci pomáhají i vězni

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jablonec nad Nisou - Severočeský Jablonec nad Nisou zatím nebude rušit stav kalamity, který město vyhlásilo včera kvůli přívalu sněhu. S jeho odklízením pomáhají i lidé zaměstnaní na veřejně prospěšných pracích a také desítka vězňů.

V souvislosti s kalamitou jsou ve městě vypnuté parkovací automaty a parkování je tak zdarma.

"V časných ranních hodinách vyjel do ulic i velký lopatkový nakladač lidově přezdívaný Stalinovy ruce, aktuálně uklízí v Ladově ulici, postupně, během dne, by se měl přemístit do Palackého ulice ve směru z Horního náměstí do Mšena," uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová.

V Jablonci od začátku letošní zimy napadlo 160 centimetrů sněhu, za celou zimu 2015/2016 to bylo jen 125 centimetrů. Rekordní byla zima 2009/2010, kdy nasněžilo od listopadu do dubna 340 centimetrů.

Kalamitní stav vyhlásili v pondělí dopoledne také v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku. "Nebyli jsme schopni udržet průjezdné komunikace a průchodné chodníky," sdělil starosta Pavel Smutný (SOS pro Nové Město p.S.).

Témata:  zima sníh

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy