Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražští policisté našli ve vraku auta mrtvolu, muž zřejmě zmrzl

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Ve vraku vozidla zaparkovaného v pražských Bohnicích objevili policisté mrtvého muže. Byla nařízena soudní pitva. Lékař předběžně stanovil jako příčinu úmrtí podchlazení. Pražští policisté vyzvali občany, aby se neváhali ozvat na linku republikové nebo městské policie 158 či 156, pokud zaznamenají osoby bez domova.

Policisté zjistili, že muž ve vozidle zaparkovaném ve Svídnické ulici přebýval delší dobu.

V Praze se pohybuje několik tisíc lidí bez domova. V loňském listopadu a prosinci evidovali záchranáři v metropoli 13 umrzlých lidí bez domova. Od začátku roku vyjížděli už k více než 70 případům podchlazení v kombinaci s dalšími zdravotními obtížemi či úrazy, řekla dnes ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

O prvním lednovém víkendu, kdy panovaly v noci i přes den silné mrazy, řešili 11 podchlazených, čtyři z nich zemřeli.

Kvůli chladných nocím už Praha zrušila poplatek za přenocování na lodi Hermes a přes noc jsou od minulého týdne otevřená i dvě denní nízkoprahová centra. Ubytovny, azylové domy a zimní noclehárny mohou přijmout kolem 800 lidí. Kapacity jsou většinou dostatečné.

Témata:  Praha bezdomovci krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy