Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spadlou střechu haly v České Třebové začal zvedat jeřáb, místo bude ohledávat policie

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Česká Třebová (Orlickoústecko) - Zřícenou konstrukci střechy sportovní haly v České Třebové dnes začal vyzvedávat jeřáb. Policie potřebuje místo ohledat a nafotit, dorazí i soudní znalec.

Některé dřevěné části museli dělníci odříznout motorovou pilou. "Pomocí jeřábu přemístíme jednotlivé střešní celky na bezpečné místo mimo halu, kde je budou moci ohledat vyšetřovatelé," uvedl Tomáš Zavřel, ředitel stavební firmy Profistav Litomyšl, která byla generálním dodavatelem stavby. Práce budou podle něj pokračovat pravděpodobně i příští týden.

Střecha se zřítila 14. ledna večer při florbalovém turnaji. Všem osmi desítkám lidí se podařilo včas utéct. Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

"Všechno je nutné řádně zdokumentovat a změřit. Po vyzvednutí vazníků se dostaneme i k místům uvnitř, k nimž jsme dosud neměli přístup, a prošetříme je. To vše bude sloužit k vypracování znaleckého posudku," řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková. Více než jeden vazník se dnes kvůli technickým problémům nepodaří vyprostit.

Pardubický kraj si dá zpracovat vlastní nezávislé posouzení celé stavby od projektové dokumentace až po kolaudaci budovy. Svůj odborný tým sestavila i společnost Profistav Litomyšl. Nová střecha by podle hejtmana Martina Netolického (ČSSD) měla mít jinou konstrukci. Kraj u stavebníka stavbu reklamuje, opravy potrvají odhadem pět měsíců.

Témata:  Česká Třebová Policie ČR

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy