Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman pochválil Trumpa za jeho rozhodnutí nepřijímat migranty

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pražský hrad uvítal rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa zastavit na 120 dní přijímání uprchlíků.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček dnes na twitteru oznámil, že prezident Miloš Zeman je dlouhodobě proti přijímání muslimských migrantů a nyní má ve Spojených státech spojence.

"Prezident USA Donald Trump chrání svoji zemi, jde mu o bezpečí občanů. Přesně to, co EU elity nedělají," reagoval Ovčáček na zveřejnění Trumpova pátečního exekutivního příkazu o přísnějším prověřování imigrantů.

"Pan prezident se dlouhodobě vyjadřuje proti přijímání muslimských migrantů," uvedl Ovčáček o Zemanovi. "Bezpečí občanů ČR je prioritou. Nyní máme spojence v USA," doplnil.

Trump svým příkazem na 120 dní pozastavil program Spojených států pro přijímání uprchlíků. Až do odvolání pak zakazuje vstup do USA migrantům ze Sýrie. Trumpův příkaz dále na 90 dnů zakazuje vstup do USA všem lidem ze zemí, s nimiž jsou spojeny obavy z terorismu.

Témata:  Miloš Zeman Donald Trump uprchlíci

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy