Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi zaplnili lyžařská střediska, podmínky jsou ideální

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.vancouver2010.com

Ostrava - Ideální podmínky přilákaly během víkendu do lyžařských středisek v Beskydech tisíce návštěvníků. Provozovatelé jsou spokojeni, protože během víkendu jim přálo i počasí.

Sníh na sjezdovkách je navíc kvalitní, takže i příznivci zimních sportů jsou spokojeni, řekl ČTK vedoucí areálu Ski Bílá Beskydy Jaroslav Vrzgula.

"Co se týká počasí, tak asi ideálnější počasí na lyžování už nemůže být, protože je krásně slunečno. Ráno mrazivo, v poledne sluníčko, takže fakt překrásné lyžování," uvedl Vrzgula. Lyžařské středisko o víkendu zaznamenalo nadprůměrnou návštěvnost, mírně vyšší byla v sobotu, kdy do areálu dorazilo přibližně 2500 návštěvníků, během dnešního dne jich bylo okolo 2200.

"Sobota byla trošku lepší než dnešek, ale to tak bývá, že neděle nemusí být tak dobrá. Kdo nezaváhal a přijel na hory, tak byl spokojený," podotkl Vrzgula. Úplně ideální podmínky ale už podle něj nemají běžkaři, protože chybí čerstvý sníh.

"Máme projety všechny trasy, ale už trošku chybí příděl nového přírodního sněhu, protože přece jenom je to promrzlé a jsou místa, kde sněhu začíná chybět," podotkl Vrzgula.

Sjezdovky jsou podle něj naopak velmi kvalitní, přestože v poledne svítí slunce, ve stínu je stále mrazivo a minimálně se tak tvoří muldy. Vrzgula očekává, že i během týdne by návštěvnost mohla být slušná, zvláště pokud vydrží počasí.

Témata:  hory lyžařské areály lyžování

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy