Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze bude na 1. máje horko. Plánují se demonstrace, politické mítinky a majáles

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Během letošních oslav 1. máje zažije Praha dvě demonstrace proti migraci i jednu solidární na podporu uprchlíků. K tomu se budou konat tradiční setkání politických stran a studentský majáles.

"V souvislosti s velkým množstvím oznámených akcí a shromáždění chystá policie adekvátní bezpečnostní opatření," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Podle ní budou v pohotovosti policisté z nejrůznějších složek i speciálních útvarů.

Sociální demokraté se sejdou se svými voliči na Střeleckém ostrově, ODS na Petříně a komunisté u Křižíkovy fontány na Výstavišti.

Ohlášené je také setkání ke druhému výročí masakru v Oděse, kde 2. května střety mezi příznivci prozápadního směřování Ukrajiny a proruskými aktivisty vyvrcholily požárem Domu odborů, kde zahynulo 42 lidí a 250 utrpělo zranění. Uskuteční se před ukrajinským velvyslanectvím v Praze-Bubenči. Studenti plánují jako součást Studentského majálesu pochod od Sovových mlýnů přes Národní třídu a Karlovo a Staroměstské náměstí na Ovocný trh.

Příznivci Bloku proti islámu se sejdou na Letné. Chtějí odtud pochodovat na Klárov a náměstí Jana Palacha. Národní demokracie svolává své příznivce na Pochod proti vlastizrádcům z Mariánského náměstí na Slovanský ostrov.

Zastánci opačného názoru na migraci se sejdou na Václavském náměstí na akci Naší zbraní je solidarita: shromáždění proti rasové náboženské nesnášenlivosti. Plánují také pochod na náměstí Republiky.

Témata:  1. máj Praha demonstrace kvůli uprchlíkům

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy