Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Plzni: Pod bruslařem se probořil led, vytáhli ho dva mladíci

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Plzeň - V pondělí večer se probořil led pod mužem (29), když bruslil v centru Plzně na řece Mži. Zachránili ho dva mladíci ve věku 18 a 19 let. Policie upozorňuje, že sílu ledu v Plzni nikdo neměří. Bruslaři proto musejí být velmi opatrní.

Před dvěma týdny vyjeli hasiči zachránit člověka, který se propadl ledem na řece v Plzni - Hradišti. Dívka se tehdy dostala z řeky na břeh sama. Hasiči také zachraňovali dva psy, pod kterými se propadl led.

Zamrzlé hladiny plzeňských rybníků a pěti řek lákají v těchto dnech tisíce Plzeňanů, kteří na nich bruslí, prochází se nebo na vrstvě sněhu i jezdí na běžkách. "Protože není provozované žádné oficiální kluziště, síla ledu se neměří. Obecně varujeme lidi, aby raději na led nevstupovali. Vstup na led je na jejich vlastní nebezpečí a na vlastní uvážení," řekl ČTK Richard Havelka, který má na starosti městské lesy a rybníky.

Síla ledu na rybnících je podle něj kolem 20 centimetrů. "Nikdo ale nemůže zaručit, že je to všude stejné," varoval. Sílu ledu neměří ani městská policie.

Například na Boleveckém rybníku jsou v těchto dnech na ledě až stovky lidí. Díky dlouhotrvajícím mrazům po letech zamrzly také řeky. "Jezdím se večer projet na bruslích se svým psem, je to krása," sdělila jedna žena z Plzně.

Témata:  Plzeň bruslení zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy