Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Místa pro měření rychlosti aut mohou navrhovat i občané

Silnice
Silnice
Foto: Pixabay

Praha - Veřejnost může navrhovat riziková místa, na kterých by mohla policie měřit rychlost projíždějících aut. Dne 19. dubna 2017 proběhne v rámci celé Evropy dopravně bezpečnostní akce organizace TISPOL zaměřená na kontrolu rychlosti vozidel s názvem SPEED MARATHON.

Riziková místa můžete ode dneška do konce února zadat na webu, který vznikl k akci Speed Marathon.

"Policie České republiky provádí vlastní vyhodnocování rizikových lokalit na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu. Kromě vlastních analýz bychom rádi znali i váš názor," uvedla mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky bylo loni v Česku nejčastější příčinou tragických dopravních nehod. Při takových nehodách loni zemřelo 86 lidí z celkových 545 úmrtí na českých silnicích.

Témata:  silnice Policie ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy