Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Budou volby dřív? Kalousek chce kvůli Babišovi svolat mimořádnou schůzi Sněmovny

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek dnes ve Sněmovně oznámil, že pravicová opozice chce vyvolat mimořádnou schůzi kvůli pochybám o majetku ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

Šéf klubu občanských demokratů Zbyněk Stanjura ČTK řekl, že je pravděpodobné, že ODS tuto iniciativu podpoří.

"Daňové podvody, dluhopisy, zneužívání a využívání práva si nechme na mimořádnou schůzi, která bude svolána," prohlásil na plénu Kalousek.

Babiš totiž předtím mluvil v rámci debaty o závěrečné zprávě vyšetřovací komise ke sporné policejní reorganizaci o korunových dluhopisech, které nepodléhaly zdanění. Kalousek ho chtěl na toto téma interpelovat. "Lidem, jako je Kalousek, se zodpovídat nebudu... Nebudete říkat, že tady dělám daňové podvody," prohlásil Babiš.

Kalousek uvedl, že Babiš bude mít na mimořádné schůzi "veškerý prostor k těm košatým vyjádřením", jimiž nyní plénum obdařuje.

Témata:  Andrej Babiš Miroslav Kalousek Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy