Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS si před volbami najala agenturu, díky níž je Kiska prezidentem

26. kongres ODS
26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - První část kampaně ODS před volbami do Poslanecké sněmovny už začala, občanští demokraté ve spolupráci s veřejností dotvářejí svůj volební program, který představí v dubnu. Pravicová strana si najala také slovenskou agenturu Komplot, která pomohla Andreji Kiskovi ke zvolení prezidentem SR.

Program ODS představí v dubnu a Fiala tvrdí, že s lepším nikdo jiný nepřijde. Soustředit se podle něj bude na silnou ekonomiku, důsledný boj proti byrokracii, vzdělání v širokém smyslu a bezpečnost a zahraniční politiku.

Fiala ČTK řekl, že slovenskou agenturu si ODS vybrala kvůli tomu, že je za ní vidět dobrá práce a také rozumí situaci ve střední Evropě. "Jsou to lidé, kteří mají zkušenosti s politickým marketingem a jsou za nimi výsledky. Můžete sehnat nějaké zahraniční agentury, ale já jako člověk, který politice rozumí teoreticky, vím, že některé věci nejsou úplně přenositelné," uvedl.

V kampani je ODS strana v podstatě už nyní. "My to nazýváme tak, že tvoříme program s veřejností," řekl Fiala. Strana pořádá schůzky s experty, například s asociací hotelů a restaurací či malých a středních podnikatelů, od nichž se snaží získávat podněty pro svůj program. "Nechceme, aby byl takový, že ho vytvoříme tady v Praze u stolu," sdělil Fiala.

"ODS jde do voleb sama, nebudeme se skrývat pod nějaký deštník, jsme připraveni uspět a být těmi, za kým se sjednotí pravicoví voliči. Nepodléháme řečem, že je vše rozhodnuto, že vyhraje Andrej Babiš, můžeme vyhrát i my," dodal.

Témata:  Petr Fiala ODS volby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy