Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exministr Chládek změnil stranu, nově povede středočeskou organizaci SPO

Marcel Chládek /ČSSD/
Marcel Chládek /ČSSD/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Někdejší ministr školství za ČSSD Marcel Chládek vyměnil strany. Ve čtvrtek byl zvolen předsedou středočeské organizace Strany práv občanů (SPO). 

Bývalý sociální demokrat Chládek vedl ministerstvo od ledna 2014 do června 2015, kdy byl z funkce odvolán. O jeho zvolení do čela středočeské SPO informovala strana na svém webu.

SPO prý s Chládkem počítá i v podzimních sněmovních volbách. „Pan Chládek vystoupil z ČSSD, a protože je to člověk činorodý a protože SPO má podobný program jako ČSSD, tak vstoupil k nám," potvrdil serveru Blesk.cz předseda SPO Jan Veleba.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Chládka navrhl odvolat z čela resortu školství na konci května 2015. Učinil tak v souvislosti s údajnou šikanou zaměstnanců na ministerstvu. Chládek ji popíral a označoval se za oběť mediálního lynče.

V srpnu 2015 byl Chládek jmenován generálním manažerem státních reprezentací a fotbalových akademií Fotbalové asociace České republiky.

V Poslanecké sněmovně sice SPO zastoupena není, ale má dva senátory, vznikla v prosinci 2009. V lednu následujícího roku změnila název na Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ).

Předsedou strany byl krátce expředseda ČSSD a současný prezident Miloš Zeman. Po prohraných sněmovních volbách v květnu 2010 ale na post rezignoval. V roce 2013 byl zvolen čestným předsedou. Slovo zemanovci strana z názvu vypustila v březnu 2014.

Témata:  Marcel Chládek Strana práv občanů

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy