reklama

„Fakt nejsem jako Zeman nebo Ovčáček. Nejsem rusofil ale ani amerikanofil, a ani žádný šílený konspirátor nebo paranoik. Jsem občan ČR a nechcu, aby ze mě někdo dělal blbce. V této věci si případně zcela vystačím sám. ČSSD se skrze MVČR, dle mého názoru, chystá nepřímo manipulovat volby resp. využít svých kompetencí ve prospěch SocDem,“ uvedl Bartoš na svém facebookovém profilu.

Strana podle něj tápe a tak se snaží bojovat zuby nehty. „Když si ČSSD (to D ve zkratce je „demokracie“), která se stále propadá a ve volbách dostane na zadek od Babiše a dalších, neví rady, něco se s tím musí dělat. Ne náhodou bude jedním z hlavních témat SocSem pro volby bezpečnost, viďte pane Tejci. Holport Sobotka, Chovanec a Zaorálek to mají vymyšlený,“ varuje šéf pirátů.

„Když si Chovanec začal zařizovat na svém ministerstvu Centrum hybridních tentononc, tak jsem u toho s Piráty byl a kritizoval dvě věci. Nemůžete říkat lidem, co je a co není dezinformace, když jste politický. A nemůžete zasahovat do voleb pod žádnou záminkou, když vás vede Chovanec (ČSSD) - mimo jiné disponující podvodným diplomem z plzeňských práv a usvědčený plagiátor opisující do závěrečné práce ze středoškolákem vypracované maturitní otázky na internetu,“ rýpnul si do ministra vnitra.

„Když začala dostávat koordinátorka ČUTI Romancovová veřejně sodu, tak jsem jí volal a dopisoval jsem si s ní, protože nejsem nějaký primitivní „hater“, abych do nich kopal, když si věci neověřím. Jejich analýz dezinformací, která se měsíc zatím neprojevila, nechť je klidně zapomenuta, protože je to vlastně směšný. Pravé zadání se, nejen dle mého názoru, bohužel rýsuje velmi ostře,“ vysvětluje.

Připomněl také hackerské útoky na českou diplomacii. „Zaorálkovic nějak vysoustružili útok na jejich emaily, kdy ovšem reálně k žádnému narušení vnitřní sítě nedošlo. Den na to zasedá „tým expertů na bezpečnost voleb“ a už to bude lítat. ČSSD se skrze MVČR reálně chystá nepřímo manipulovat volby - využít svých kompetencí ve prospěch SocDem. Nic jiného mi z toho nevychází. Volí se fyzicky ve volebních místnostech. Sčítání je kontrolovatelné a neprobíhá přes „veřejný“ Internet. Pokud ano, tak to změňte. Co tedy budou řešit? Nestranně výroky politických stran v kampani? Na lžích jsou bohužel kampaně „tradičních stran založený“. Jsou pod SocDem. Tak ať začnou u sebe, protože ve vedení ČSSD je to jeden „dezinformátor“ vedle druhého,“ udeřil Bartoš.

Hackování nezabezpečených systému podle něj existuje odjakživa. „Dobrej impulz pro politiky to zabezpečit, pokud to nemají. A jestli si toho všímají teď, tak běda nám občanům. Informační války? Mediální kapitál poráží politiku a veřejnoprávní média, která ovšem nejsou objektivní také. Nic jinýho se neděje. Teda v rovině "ovlivňování voleb". "Klasická" politika je o ovlivňování lidí za účelem voleb, nebo mi něco uniká. Ten kapitál může bejt ruskej, americkej, babišovskej. V ČR stačí klidně někdo menší než Andrej, třeba Soukup a tak,“ píše na sociálních sítích.

ČSSD podle něj prostě nějak musí reagovat na zklamání skalních voličů, vedení proto prý hledá nové cesty. „Já doufám, že to voliči SocDem vidí. Trubte na poplach! Proč kauza údajně trvající měsíce, najednou vyleze, když se jedná o šmírovací novele o vojenské rozvědce, můžeme jen spekulovat?“ zajímá šéfa pirátů.