Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ludvík si na ministerstvo přivedl bývalého podřízeného z Motola, radit mu bude i Holcát

Ministerstvo zdravotnictví
Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Na ministerstvu zdravotnictví radí další člověk z motolské nemocnice. Šéf rezortu Miloslav Ludvík (ČSSD) si přivedl náměstka ředitele Motola a svého bývalého podřízeného Martina Holcáta. Informovala o tom mluvčí úřadu Štěpánka Čechová. 

Ludvíkovi, který před příchodem na ministerstvo působil jako ředitel Fakultní nemocnice v Motole, od jeho prosincového nástupu pomáhá i mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková. Má dohodu o provedení práce s odměnou 250 korun za hodinu.

Holcát, který byl ministrem zdravotnictví v úřednické vládě Jiřího Rusnoka a také členem lékařského konzilia prezidenta Miloše Zemana, pracuje v motolské nemocnici jako náměstek pro léčebně preventivní péči. Podle Čechové dostává na dohodu o pracovní činnosti od rezortu měsíční odměnu 40.000 korun.

Ministr si s sebou na úřad už dříve přivedl předsedu České vakcinologické společnosti a bývalého ředitele královéhradecké fakultní nemocnice Romana Prymulu. Má s ministerstvem dohodu o provedení práce a jeho odměna podle mluvčí Čechové činí 500 korun za hodinu. Prymulu z pozice šéfa nemocnice loni v červnu odvolal Ludvíkův předchůdce Svatopluk Němeček (ČSSD). Důvodem měl být fakt, že Prymula inkasoval desítky milionů korun od společnosti, kterou vlastnila jeho dcera

Témata:  Ministerstvo zdravotnictví Martin Holcát Miloslav Ludvík

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy