Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Ostravě: Muž se zabarikádoval před exekutorem, vyhrožoval granátem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Muž (62) se dnes společně s manželkou před příchodem exekutora zabarikádoval v bytě v panelovém domě v ostravské části Výškovice a hrozil odpálením granátu. Na místo musela přijet zásahovka.

Exekutora k výkonu soudního rozhodnutí doprovázeli policisté. Muž je ale vůbec nevpustil do bytu a okamžitě začal vyhrožovat odpálením granátu. Policisté proto povolali posily.

"S ohledem na to, že existovalo riziko zranění dalších osob muže zadržela zásahová jednotka. I s manželkou byl převezen na policejní služebnu. Žádný výbušný systém jsme u něj nenašli," řekla mluvčí moravskoslezské policie Lenka Sikorová.

Právní kvalifikace případu nebyla dosud stanovena. Je ale pravděpodobné, že muž bude obviněn z nebezpečného vyhrožování.

Prezidentka exekutorské komory Pavla Fučíková už dříve ČTK řekla, že ve společnosti sílí "protiexekutorské nálady".

Loni v červenci muž (60) postřelil v Ostravě nelegálně drženou útočnou puškou exekutora, úřednici a zasahujícího policistu. Policisté útočníka zastřelili.

Témata:  krimi exekuce Ostrava

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy