Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš a Brabec budou hubnout kvůli fotce na billboardy. Abychom byli krásní, říká šéf hnutí ANO

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Slovním střetem, při kterém premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ostře hodnotil nákup dluhopisů Agrofertu ministrem financí Andrejem Babišem (ANO), se dnes koaliční špičky na jednání vlády nezabývaly. Před začátkem odpoledního jednání to uvedl sám Babiš.

V pátek premiér na facebooku vulgárně ohodnotil Babišovu transakci z roku 2013, kdy si ministr pořídil dluhopisy Agrofertu za 1,482 miliardy Kč. Využil tak mezery v zákoně, protože dluhopisů v hodnotě jedné koruny se kvůli zaokrouhlování netýkala daň. Přijít si díky tomu měl asi na 90 milionů korun ročně bez placení daně. Babiš trvá na tom, že neudělal nic nezákonného.

Dnes se k této přestřelce žádný z koaličních partnerů nevracel. „Je to klasika, vždy když se vidíme, tak není žádný problém. Mě to mrzí, je to nějaký už předvolební boj. Naučil jsem se už být trochu splachovací," řekl dnes novinářům Babiš, podle kterého je použitý vulgární výraz nepřijatelný.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) například uvedl, že Sobotka jen začal mluvit Babišovým slovníkem. „Pokud pan Chovanec říká, že tomu lépe rozumím, tak já tomu dobře rozumím i bez těch vulgarit," řekl Babiš.

Babiš dnes novinářům také řekl, že nyní řeší jiné problémy. Kvůli chystané volební kampani hubne, shodil už 1,7 kilogramu. Podobný úkol má před sebou také ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Do červnového fotografování kandidátů ANO na billboardy by měl podle Babiše shodit deset kilogramů. „Abychom byli krásní," dodal.

Témata:  Bohuslav Sobotka Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy