Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je třeba začít rychle něco dělat. Pokud možno teď, burcuje občany a média Jan Kraus

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha – V Evropě začala vznikat videa reagující na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Všiml si jich také moderátor a bavič Jan Kraus. Ten se také pozastavil nad tím, proč v České republice neexistuje zábavný pořad ve stylu těch amerických, které parodují amerického prezidenta Donalda Trumpa.

„S nástupem nového amerického prezidenta Donalda Trumpa se objevila v celé Evropa řada videí. Je to sranda, kdy ty vlády zemí reagují na jeho heslo America First, Amerika první, a žádají ho, aby jejich země mohla nýt aspoň druhá. Německo, Holandsko, Švýcarsko, Portugalsko, dokonce i Kazachstán. Jsou to velmi vtipná videa,“ připomněl na začátku své show Kraus.

Poukázal na to, že ve většině zemí vznikla parodická videa spontánně. „Když jsem se na to díval, tak v Německu to vyprodukovala televizní stanice. V amerických televizních stanicích, když se podíváte, tak oblíbený pořad Saturday Night Live bez Trumpa dneska vůbec neexistuje. Je to jedna z hlavních postav toho zábavného večera, který je většinou komponovaný jako sranda. Tady nic,“ postěžoval si Kraus.

Nemusí to podle něj být zrovna Trump. „Tady není vůbec tenhle druh srandy. No, když se nad tím zamyslíte, je to divný. Možná je něco na webu, ale televize to neprodukuje žádná. U těch komerčních by si mohl říct, že si říkají, že by na tom nevydělaly. Ale co ta veřejnoprávní? Nic. Aby nebyly problémy, aby si nestěžovala rada nebo poslanci. Myslím, že už z hlediska toho, že je třeba dát najevo, že srandu nám nikdy nikdo vzít nemůže, je třeba ji začít rychle dělat. Pokud možno teď,“ apeloval moderátor.

Témata:  Jan Kraus Donald Trump média

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy