Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík okradl a ubil bezdomovce. Soud vynesl velmi tvrdá verdikt

soudy
soudy
Foto: Pixabay

České Budějovice - Andrej Medek (24) si má za loňskou vraždu bezdomovce v Jindřichově Hradci osedět 17 let vězení. Obžalovaný, který rovněž patřil do komunity jindřichohradeckých bezdomovců, umírajícího muže okradl přibližně o 5000 korun.

Dnešní rozsudek českobudějovického soudu není pravomocný. Státní zástupce i obhajoba se nevyjádřili, zda se odvolají. "Počkám na písemné vyhotovení rozsudku a pak se teprve rozhodnu, jak s věcí naložím. Ale soud fakticky rozhodl v souladu s naším návrhem, takže předpokládám spíš s tím, že odvolání nepodám," řekl žalobce Petr Dušek.

Obžalovaný se přiznal k tomu, že staršího bezdomovce napadl. Uvedl však, že nevěděl, že mu způsobil tak vážné zranění. Podle znalců bezdomovec zemřel na zhmoždění mozku, které vzniklo po úderech tupým předmětem na levý spánek.

"Výpověď obžalovaného nelze hodnotit jako věrohodnou," uvedl předseda senátu soudu Ondřej Vítů. Podle něj výpověď nekoresponduje se zjištěním soudních znalců.

Témata:  vražda bezdomovci soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy