Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zájem Čechů o first minute zájezdy je rekordní. O které země je největší zájem?

Dovolená u moře, ilustrační fotografie
Dovolená u moře, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Předprodeje zájezdů, tzv. first minute, jsou letos v Česku rekordní. Na dovolenou letos vyrazí víc Čechů než loni a budou preferovat evropské přímořské destinace považované za bezpečné. Zájem je hlavně o Řecko.

"V Řecku máme prodáno přibližně 35 procent kapacit. V případě Bulharska a Egyptu to je téměř polovina. Část letních letů je již vyprodaná," uvedl František Vorel z CK Blue Style.

Exim tours uvádí, že do Řecka má na léto prodáno již 65 procent kapacit, do Španělska a na Malorku 68 procent a do Bulharska 50 procent.

"Řecko jako tradiční letní destinace sice stále nabízí dostatek kapacit, ty se ale teď během zvýhodněných předprodejů velmi rychle plní. Last minute nabídka tak bude letos zejména v Řecku zřejmě velmi omezená," uvedl Jan Bezděk z CK Fischer.

CK Alexandria očekává výrazný nárůst zájmu o letecké zájezdy. "Více se ale budou prodávat i zájezdy vlastní a autobusovou dopravou a celý trh podle nás poroste. O tom, že by letos mělo na dovolenou vyrazit více lidí než v loňském roce, svědčí i dosavadní prodeje," řekl ČTK marketingový ředitel CK Petr Šatný.

"Na rozdíl od Španělska, kde došlo ke zdražení ubytovacích kapacit, jsou ceny Řecka ve srovnání s minulým rokem přibližně stejné," uvedl Stanislav Zíma z Asociace cestovních kanceláří.

Témata:  dovolená Řecko Češi

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy