Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Zvoli u Prahy hoří lakovna. Jeden člověk zemřel, dva byli zraněni

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Praha - Dnes před třetí hodinou ranní vyjelo několik jednotek hasičů do Zvole u Prahy k požáru průmyslové haly. Plameny se ani po 14 hodinách nepodařilo dostat pod kontrolu. Hasit mohou jen zvenku, protože hrozí zřícení budovy. Dva lidé byli při požáru zraněni, z toho jeden hasič. Jeden člověk zemřel.

Zasažený objekt kovovýrobny a truhlárny patří společnosti Intebo. "Je to požár většího rozsahu, hoří objekt o velikosti 70 krát 15 metrů," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. "Uvnitř explodovaly tlakové lahve, zatím tam nikdo nesmí vstoupit," dodal. Na místo byl povolán statik, protože objekt je silně narušen. Zásah potrvá zřejmě do nočních hodin. 

Hasičům se podařilo zhruba po patnácti hodinách zamezit šíření požáru objektu lakovny ve Zvoli u Prahy. Zároveň byl snížen stupeň poplachu ze třetího na druhý. "Krátce po půl šesté byla nahlášena lokalizace, oheň se již nešíří. Hasiči ho ještě musí zlikvidovat," řekl Holomčík. Podle mluvčí krajských záchranářů Petry Effenbergerové byli při požáru zraněni dva lidé. "Muž ve vážném stavu potřeboval intenzivní lékařskou péči včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Po ošetření na místě byl transportován do kladenské nemocnice. Druhá zraněná byla žena, utrpěla popáleniny prvního stupně v obličeji a na horní končetině. Po ošetření byla přepravena do vinohradské nemocnice," uvedla Effenbergerová.

Od noci byl pohřešován jeden z pracovníků firmy. Nebylo zřejmé, jestli zůstal uvnitř, nebo v tu dobu v areálu nebyl. "Mohu potvrdit, že uvnitř budovy jsme nalezli mrtvou pohřešovanou osobu bez známek života," řekl ČTK pozdě odpoledne mluvčí hasičů Petr Svoboda. Následně se v části budovy zřítilo několik stropních panelů a do objetu nelze vůbec vstoupit.

Z důvodu požáru je podle serveru pozary.cz neprůjezdná oblast od hřbitova po náves. Objízdnou trasu volte přes obec, ulicí Březovskou na náves J. Štulíka. 

"Ve středu bude pokračovat vyšetřování za účasti Technického ústavu požární ochrany," řekl Holomčík. Příčiny vzniku požáru zatím nejsou známé.

Témata:  Středočeský kraj požáry

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy