Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rada ČRo schválila svou novou předsedkyni. Bude jí Hana Dohnálková

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.wikipedia.org

Praha - Muzikoložka Hana Dohnálková byla dnes zvolena novou předsedkyní rady Českého rozhlasu. Rada dnes schválila zvýšení výnosů a nákladů v rozpočtu ČRo pro letošní rok o 12,6 milionu na 2,206 miliardy korun.

Dohnálková nahradila Petra Šafaříka, který rezignoval ke konci března. Na místa odvolaných místopředsedů Milana Badala a Ivana Tesaře byli zvoleni Jiří Vejvoda a Tomáš Kňourek. Dohnálková je v devítičlenné radě ČRo od konce března 2014. Je členkou vedení PKF - Prague Philharmonia a učí hře na housle v ZUŠ Dobřichovice.

Ke zvýšení výnosů v rozpočtu ČRo vedl růst počtu registrovaných přijímačů, což přinese zhruba osm milionů korun na koncesionářských poplatcích. Ty budou celkem představovat 2,058 miliardy Kč. Další 3,1 milionu korun rozhlas získá za prodej nevyužívaného objektu Špičák.

Rada ČRo vzala na vědomí odvolání šéfredaktora stanice Vltava Lukáše Hurníka k 30. červnu. Na uvolněnou funkci v nejbližších dnech vypíše generální ředitel otevřené výběrové řízení.

Generální ředitel René Zavoral radu informoval, že k 1. květnu zřídí pozici ombudsmana, kterým bude šéfredaktor týdeníku Rozhlas Milan Pokorný.

Témata:  Český rozhlas

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy