Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vojenská policie ukončila prošetřování exšéfa Hradní stráže Prskavce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Vojenská policie ukončila prošetřování bývalého velitele Hradní stráže Petra Prskavce, který byl z funkce odvolán loni 2. prosince. Musel odejít údajně kvůli nesrovnalostem ve vyplácení cestovních náhrad.

Vojenská policie spis předala k rozhodnutí státnímu zastupitelství. S jakým výsledkem, není jasné.

Server Aktuálně.cz na začátku prosince uvedl, že Prskavec je podezřelý z toho, že si vypisoval a nechával proplácet cesty domů, kam však nejezdil, a místo toho zůstával v Praze.

Prskavec dnes nechtěl záležitost komentovat, protože ještě nezná výsledek prošetřování. Ve funkci byl necelý rok, nastoupil 18. prosince 2015. Nahradil Radima Studeného, který ve funkci skončil v polovině loňského října poté, co skupina Ztohoven vyvěsila na Hradě červené trenýrky.

Náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky Jan Kaše zatím pověřil velením Hradní stráže Karla Kroupu, Prskavcova statutárního zástupce.

Témata:  Pražský Hrad Vojenská policie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy