Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příští rok vzrostou důchody o 200 korun

peníze
peníze
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Špičky vládní ČSSD, ANO a KDU-ČSL se shodly na valorizaci penzí pro příští rok. Mají se v průměru zvýšit o 200 korun.

Ve Sněmovně koalice podpoří valorizaci s maximálním limitem 2,7 procenta, informoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na twitteru.

Místopředseda lidovců Marian Jurečka novinářům řekl, že nejvýš mohou příští rok důchodci dostat navíc 300 korun. "O přesné částce se bude ještě jednat," uvedl.

"Koalice se shodla na valorizaci penzí v roce 2017 ve výši 200 korun v průměru. V Parlamentu koalice podpoří změnu zákona o valorizaci s max. limitem 2,7 procenta," napsal Sobotka na twitteru.

Podle zákona se penze zvedají vždy od ledna, a to o třetinu růstu reálných mezd a o růst cen. Podle dosavadního vývoje ukazatelů by se důchody mohly zvýšit zhruba o 1,6 procenta, tedy asi o 180 korun.

Témata:  důchodci důchody peníze

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy