Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Krkonoších zkolaboval běžkař (84), pomoc záchranářů nejprve odmítal

Horská služba ČR, ilustrační fotografie
Horská služba ČR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Hradec Králové - Členové horské služby dnes museli oživovat běžkaře (84). Muž nejprve péči odmítl, nakonec musel zasahovat vrtulník záchranářů.

Běžkaři se venku udělalo nevolno. Záchranáři k němu dorazili rychle a senior byl ještě při vědomí. Péči a transport k lékaři odmítl. Horská posádka jej nakonec přesvědčila, že ho doveze na stanici ve Strážném, kde během vyšetření muž zkolaboval.

"Zahájili jsme ihned resuscitaci a použili i automatizovaný externí defibrilátor, který doporučil jeden výboj. Po přibližně pěti minutách se nám podařilo obnovit životní funkce," uvedl zástupce náčelníka horské služby Pavel Jirsa.

Po chvíli přistál u stanice i přivolaný vrtulník z Hradce Králové. Posádka letecké služby si pacienta převzala ve stabilizovaném stavu a transportovala k dalšímu ošetření do hradecké nemocnice.

Témata:  Krkonoše horská služba

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy