Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Národní galerie má kvůli problémům zavřeno i dnes

Národní galerie
Národní galerie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Všechny budovy Národní galerie zůstávají kvůli sporu s bezpečnostní agenturou uzavřené i dnes. Agentura v pátek vypověděla smlouvu.

Tvrdí, že ji galerie od listopadu neplatí za služby. Národní galerie chce znovu otevřít příští týden, zatím ale neví jak a kdy. ČTK to dnes řekl vedoucí odboru PR a marketingu Miroslav Krupička. Platnost zakoupených vstupenek je prodloužena do května.

Galerie má podle registru smluv uzavřenou od konce září smlouvu s bezpečnostní agenturou ABAS IPS Management. Trvat původně měla do března 2020.

"Národní galerie Praha nezaplatila do dnešního dne faktury za služby poskytnuté od listopadu loňského roku. Jen za listopadové a prosincové faktury činí dlužná částka více než šest milionů korun. Jsme překvapeni, že takto se chová společnost zřizovaná státem," sdělila v sobotu ČTK mediální zástupkyně agentury Eva Kijonková. Agentura podle ní nabídla galerii základní bezpečnostní ochranu všech budov po dobu nezbytně nutnou.

Témata:  Národní galerie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy