Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Primátorka Krnáčová má novou náměstkyni, funkci dostala Petra Kolínská (SZ)

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zastupitelé dnes zvolili náměstkyní pražské primátorky Petru Kolínskou (SZ). V radě zaujme místo odvolaného Matěje Stropnického, na starost bude mít územní rozvoj. Kolínskou podpořili 34 hlasy zastupitelé staronové koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN a KDU-ČSL). Posléze zastupitelé zvolili i další tři členy rady.

Kolínskou podpořili 34 hlasy zastupitelé staronové koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN a KDU-ČSL). Posléze zastupitelé zvolili i další tři členy rady. Radním pro oblast sociálních věcí se stal Daniel Hodek (ČSSD), městský majetek bude mít na starosti Karel Grabein Procházka (ANO). O školství se bude starat Irena Ropková (ČSSD), která měla tuto oblast na starosti již v minulosti.

Opozice Kolínskou po nominačním projevu kritizovala, neuvedla prý žádné své priority v oblasti územního rozvoje. Kandidátka ale odkázala na programové prohlášení původní koalice. Důležitou oblastí je podle ní strategický a metropolitní plán.

Hodlá také navázat na práci svého předchůdce a stranického šéfa Stropnického. „V souladu s programovým prohlášením budu pracovat na tom, abychom měli metropolitní plán, strategický plán. Chci se zaměřit na revitalizaci zanedbaných stanic metra, respektive okolí těchto stanic, a pohnout se dál s velkými rozvojovými územími, jako jsou Bubny, Zátory, Palmovka, nákladové nádraží Žižkov," vysvětlovala.

Staronovou koalici označila za koalici „poučenou", zažila si prý určitý sled nepříjemných událostí. „Je to ostuda pro Prahu, pokud půl roku nemá vedení. Vycházím z toho, že jsme se všichni poučili a některých chyb se už nebudeme dopouštět," poznamenala.

Čtyřicetiletá Kolínská byla dříve místostarostkou Prahy 6 pro dopravu, bezpečnost a památkovou péči. Loni v listopadu ale byla z funkce odvolána.

Témata:  Praha Matěj Stropnický Adriana Krnáčová

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy