Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš dostal od Zemana na Čapím hnízdě dárek. Politici si neodpustili kritiku

Miloš Zeman, prezident České repubilky a Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Miloš Zeman, prezident České repubilky a Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Olbramovice – Prezident Miloš Zeman dnes navštívil kontroverzní farmu Andreje Babiše. Areál si také prohlédly desítky dětí ze zařízení Klokánek. Prezident přinesl šéfovi státní kasy dárek. Někteří politici si ale neodpustily kousavé komentáře.

Zeman při návštěvě mimo jiné v narážečce na vyšetřování možného dotačního podvodu týkajícího se farmy uvedl, že politici by si neměli hrát na vyšetřovatele nebo dokonce na soudce.

Při příjezdu hlavu státu přivítali také zaměstnanci Čapího hnízda. „Těch byla asi desítka. „Ty máš tak málo zaměstnanců?" ptal se Zeman podle serveru Novinky.cz ministra financí. „Nejsou tady všichni," odpověděl mu Babiš.

Zeman sebou také přinesl dárek, ministr financí od něj obdržel obrázek Dobrý čáp od Josefa Lady, na kterém je vyobrazen pták nesoucí chlapce. O daru informoval na sociálních sítích Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident také pokřtil tamního klokana, dal mu jméno Bimbo. „Říkali jsme si tak s mým přítelem ministrem kultury Pavlem Dostálem. A tímhle jménem někoho neurazíš, protože jméno Bimbo není v kalendáři," vysvětloval Zeman.

Ne všichni jsou ale Zemanovou návštěvou na farmě nadšeni. „Tak dnes v Čapím hnízdě oběd a prohlídka 'za 50 mega'. O tu částku si přeci mohl žádat každý 'dostatečně chytrý'. Proč to neocenit svojí návštěvou!" rýpnul si do hlady státu ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

„Zeman v Čapím hnízdě - fakt je nutné se předvádět právě tam, když ještě neskončilo vyšetřování zneužití dotací?" dodal místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

„Návštěva Miloše Zemana na Čapím hnízdě je jen dalším důkazem jeho stále užší spolupráce s Andrejem Babišem. Prezident touto návštěvou legitimizuje minimálně nemorální chování Andreje Babiše v celé této kauze. Jejich vzájemné spojenectví je pro budoucnost České republiky nebezpečné. Věřím, že to tak chápou i demokraticky smýšlející voliči. Cílem demokratické pravice pro nadcházející prezidentské a parlamentní volby musí být zabránění tomu, aby tato dvojice ovládla Českou republiku. Nic dobrého by to nepřineslo," uvedl k tomu předseda ODS Petr Fiala.

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy