Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka nezvládá řídit vládu, Herman je lhář a měl by odstoupit. Kalousek je opět v ráži

Máte slovo s M. Jílkovou na téma Postoj Česka k Ukrajině
Máte slovo s M. Jílkovou na téma Postoj Česka k Ukrajině
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – TOP 09 je sice v opozici, přesto, nebo právě proto, se její šéf Miroslav Kalousek nebojí tvrdě pustit do ministrů současného kabinetu. Naposledy to od něj schytal šéf rezortu kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Kalousek se do lidoveckých ministrů v posledních dnech navážel opakovaně. Hlavním důvodem bylo hlasování o registru smluv. „My byli hrdi, že se ho (zákon) podařilo prosadit. Dnes ministr Jurečka podporován komunisty, ČSSD a ODS ho zručně vykastroval, takže se stal nefunkčním a je v podstatě zbytečný. Lobbisté slaví," zlobil se Kalousek.

Nepřesvědčila ho ani slova Hermana o tom, že to „nebyla volba mezi dobrým a špatným, jen mezi více nebo méně špatným". „Volil jsem to, co jsem vyhodnotil, jako méně špatné,“ napsal ke svému hlasování o registru Herman. „Registr smluv: Hermanovy pokrytecké plky. Není "větší" a "menší" zlo. Je jenom zlo bez přívlastku. A to Herman volil, i když mohl zlo odmítnout,“ udeřil na něj Kalousek.

Tím ale přestřelka zdaleka neskončila. Herman totiž na twitteru připomněl, že Kalousek „neměl před pár lety problém chystat vládu s komunisty. Proto také musel opustit řady KDU-ČSL.“ Ani to si ale šéf TOP 09 nenechal jen tak líbit. „Další lež D. Hermana. Můj "bluf" s Paroubkem byl v r. 2006, pak jsem byl za KDU-ČSL ministr financí do r. 2009. To byl vyhazov? DH je lhář,“ udeřil.

„Uzavřené objekty NG jsou selháním veřejné služby,za které by se měl ministr kultury omluvit a podat demisi,“ rýpnul si naposledy Kalousek do Hermana.

Kromě ministra kultury si na paškál vzal také šéfa vlády Bohuslava Sobotku, který oznámil, že dočasně povede ministerstvo průmyslu a obchodu místo končícího Jana Mládka. „Vládu odborníkům! Premiér už prokázal, že vládu řídit nesvede. Teď tuto kvalifikaci osvědčí i na MPO,“ napsal na twitteru,

Šéf TOP 09 ale pro jednoho člena vlády našel také pochvalná slova. „Ministr Zaorálek zaslouží ocenit za skvělý úspěch. Klobouk dolů..“ napsal v souvislosti s kauzou Čecha odsouzeného v Súdánu. Petr Jašek se vrátil do Česka v neděli před půlnocí - po 14 měsících v súdánském vězení.

Témata:  Miroslav Kalousek Daniel Herman KDU-ČSL

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy