Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman v dubnu poletí do USA, setká se tam s Trumpem

Miloš Zeman v New Yorku
Miloš Zeman v New Yorku
Foto: Facebook

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) doprovodí prezidenta Miloše Zemana při jeho dubnové cestě do Spojených států. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček dnes na tiskové konferenci oznámil, že Zeman vyhověl žádosti obou ministrů o začlenění do jeho delegace. Zeman se během cesty sejde mimo jiné s novým americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Zeman poletí do USA ve druhé polovině dubna. Součástí jeho cesty bude návštěva Bílého domu, kde bude jednat s Trumpem. Americký prezident pozval českou hlavu státu na návštěvu v prosinci.

Podle Zemana k tomu přispěly jejich podobné názory i skutečnost, že se český prezident jako jeden z mála vrcholných politiků otevřeně postavil na Trumpovu stranu už během americké volební kampaně.

Zeman se s Trumpem shoduje například v požadavku na omezení imigrace z islámských zemí. Uvítal například kontroverzní Trumpův dekret, který zakázal občanům sedmi států cestování do USA. Oba prezidenty spojuje i kritický postoj vůči médiím.

Ovčáček také uvedl, že Zeman dnes Babišovi odešle gratulaci k jeho sobotnímu znovuzvolení do funkce předsedy hnutí ANO.

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš Milan Chovanec USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy