Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanci ANO podali návrh na vznik Národního centra elektronického zdravotnictví

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Skupina poslanců z hnutí ANO předložila návrh na vznik Národního centra elektronického zdravotnictví, které by mělo na starosti zejména koordinaci činností v této oblasti a strategické materiály. Před projednáváním v parlamentu normu posoudí vláda.

Nynější právní úprava podle autorů předlohy v čele s předsedou sněmovního zdravotnického výboru Rostislavem Vyzulou brání nasazení technologií, které by zkvalitnily péči o pacienty, snížily zdravotnickým pracovníkům administrativní zátěž a přinesly by taky úspory.

Norma by podle předkladatelů umožnila digitalizaci nynější zdravotnické dokumentace a výměnu dat.

Předkladatelé chtějí, aby ji Sněmovna schválila zrychleně už v úvodním kole. Přesto je nepravděpodobné, že by dolní komora stihla předlohu projednat do podzimních voleb.

Témata:  zdravotnictví zákony Hnutí ANO

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy